Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΜ ΑΠΟ 01/02/11 - ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!



Αγαπητοί φίλοι, φίλες,
ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απόψεις σας, θετικές ή αρνητικές.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως έχει παρεξηγηθεί.
Η κίνηση μας δεν μιλάει για εισιτηριοδιαφυγή, αλλά για διατήρηση χαμηλού εισιτηρίου ανάλογης των υπηρεσιών που προσφέρονται. Το ποσοστό αύξησης που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι αδικαιολόγητο, όταν ο κόσμος ταλαιπωρείται καθημερινά από τα άθλια μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό που μας ενοχλεί επίσης εκτός από το αδικαιολόγητο ποσοστό αύξησης είναι και η έλλειψη φωνής διαμαρτυρίας. Τα δεχόμαστε πλέον τόσο αθόρυβα όλα. Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν χρήματα από τις συγκοινωνίες με την σημερινή τιμή των εισιτηρίων. Η οποία και πάλι είναι υψηλή σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Πώς δικαιολογείται η αύξηση της τάξης του 40%? Η οποία πληγεί τον εργατόκοσμο? Πρέπει να διεκδικήσουμε, όχι μόνο στην αύξηση των ΜΜΜ αλλά και σε άλλες καθημερινές αδικίες, την στιγμή που υηπηρεσίες που έπρεπε να κάνουν κάτι παρόμοι είναι εξαφανισμένες (Ινστιτούτο Καταναλωτών κτλ)
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΜ ΑΠΟ 01/02/11 ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!
ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
denplirwnwmmm@gmail.com

7 σχόλια:

  1. Και τι κανουμε σε πιθανη ελεγχο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Τι μένει σε εμάς να κάνουμε; Να δείξουμε έμπρακτα την εναντίωση μας στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της μεταφοράς, από την οποία κερδισμένα θα είναι και πάλι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Να υποστηρίξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Να ενωθούμε μαζί με τους απεργούς, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας. Από 1η Φλεβάρη, αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, λόγω της ληστρικής αύξησης της τιμής του. Τα ελλείμματα που δημιούργησαν αυτοί, δεν θα τα πληρώσουν ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι πολίτες. Δεν μας μένει τίποτε άλλο:
    «Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα αριστερίστικα, αλλά τί κάνουμε σε έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αριστερίστικα"..?
    Τι πιο απλό να πεις στον ελεγκτή ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι κ πράττεις? Δεν αμφισβητείς εκείνον ή την δουλειά του. Απλά, δεν συμφωνείς με την (τις) αδικία (αδικίες) που επιβάλλει το κράτος.
    Γιατί δεν κανεις την αντίθετη ερώτηση: τι κάνουμε αν πληρώσουμε εισητήριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη ειλικρινά που δεν εκφράστηκα αρκετά καθαρά. Εγώ δεν είμαι ενάντια στο κίνημα, προσωπικά σταμάτησα να αγοράζω εισιτήριο από την 1η του μηνός. Η ερώτησή μου είναι απλά τί πρέπει να κάνω αν έρθει ελεγκτής, μπορώ να αποφύγω το πρόστιμο ξέρω 'γώ; Συγνώμη που ήμουν λίγο δηκτικός αλλά ούτε στον 1ο ανώνυμο απάντησες, αντιθέτως είπες εκεί μερικά εντυπωσιακά και έφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ Νίκο(είμαι ο ανώνυμος),ότι πρέπει να βρεθεί κοινή πρακτική στον έλεγχο, μιας και η κατάσταση εδώ διαφέρει από εκείνη των διοδίων(που τώρα ψάχνουν τρόπο να ποινικοποιήσουν την δράση σαν αδίκημα)αλλά ήδη εμπλέκονται η αστυνομία και η εφορία… Περιμένω προτάσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήθελα κ εγω να εκφράσω αρνητική ένταση. Απλά η λογική να κατατάσσουμε τις κινήσεις σε παρατάξεις, βοηθά περισσότερο στην αποπλάνηση του στόχου της όποιας κίνησης. Για αυτό κ αντεδρασα (ίσως λίγο υπερβολικά?). Σχετικά με την συγκεκριμένη κίνηση κ το τι να κάνει κανείς σε περίπτωση ελέγχου, νομίζω πως απάντησα. Η κίνηση πρωτίστως ειναι αυθόρμητη κ στην συνέχεια συλλογική. Ωστόσο, μετά την εικόνα που είδα σε πολλούς σταθμούς του μετρό όπου υπήρχαν ομάδες (πολλές ευτυχως!) που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια έχοντας "φιμώσει" τα ακυρωτικά μηχανήματα (μια πολύ καλή δικαιολογία σε περίπτωση ελέγχου), ενώ δίπλα τους να υπάρχουν ουρές (!) στα ταμεία για πληρωμή καρτών, ουρές για να αγοράσουν εισητήρια κ κάποιος να προσπαθεί να βγαλει την σακούλα απο το μηχάνημα για να ακυρώσει το εισητήριο του (!), δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα για αλλη μια φορά οικτρά. Περίμενα περισσότερη ανταπόκριση (ιδίως τις πρώτες μέρες). Προσωπικά, επιλέγω να μην ακυρώνω εισητήριο, γιατί η άλλη επιλογή με πνίγει. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν.Δυστυχως δεν εχω να δωσω μια σαφή απάντηση, τι ακριβως να κανουμε. Κ εγω προσπαθω να ενημερωθω απο τα πολλά blogs κ ομαδες εδώ ηλεκτρονικά, κ η αλήθεια ειναι πως ούτε κ εκεί βρίσκω μια σαφή λύση.. κ δεν διατίθεμαι να γίνω ηγέτης λόγω της ελλειψης εμπιστοσύνης στην αλληλεγγύη. Με αυτά δεν θέλω να φανεί ότι σταματώ να προσπαθώ. Απεναντίας. Απλά προετοιμάζομαι ότι μπορεί να φάω κ τα μούτρα μου.
    Αργυρώ (η β' ανώνυμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή