Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους μίλησε και ο ΙΝΚΑ (μέσα από τα δόντια...)


Ο ελεγκτής δεν έχει το δικαίωμα να συλλάβει κάποιον που δεν πλήρωσε

«Αν και δεν θα μπορούσαμε επίσημα να προτείνουμε την μη πληρωμή εισιτηρίου ως μέσο αντίστασης και πάλης, λόγω του τυπικά παράνομου χαρακτήρα της πράξης. Στην πραγματικότητα όμως, δεν θα μας πείραζε καθόλου η γιγάντωση του κινήματος των πολιτών που δεν πληρώνουν και φυσικά ποτέ δεν θα αντιδράσουμε σε τέτοιες κινήσεις. Ήδη, σημαντικός αριθμός μελών μας είναι ενταγμένος στα κινήματα αυτά και είναι ευνόητο ότι θα παράσχουμε συνδρομή σε όσους πολίτες βρεθούν στην ανάγκη να την ζητήσουν αντιμετωπίζοντας ένα πρόστιμο λόγω μη πληρωμής εισιτηρίου».

Αυτό τονίζει το Ινστιτούτο Καταναλωτή (Νέο ΙΝΚΑ) και ως μία πρώτη «συμβουλή» όπως εκτιμά είναι ότι κανείς από τους ελεγκτές υπαλλήλους δεν έχει το δικαίωμα να συλλάβει ή να κρατήσει με την βία κάποιον που δεν πλήρωσε εισιτήριο, ούτε μπορεί να τον υποχρεώσει να πληρώσει ή να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, κατά το νέο ΙΝΚΑ, είναι μία ακόμα απόδειξη της κρατικής αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών ιδίως των λαϊκών τάξεων της εργασίας, και μία απόδειξη της ανικανότητας των κυβερνώντων, διαχρονικά, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λειτουργικά και ποιοτικά συστήματα μαζικών μεταφορών, αλλά και να ελέγξουν παράνομες συμπεριφορές, κλοπές, απάτες, μίζες και προμήθειες στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το νέο ΙΝΚΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ένα τυπικό σύγχρονο μικρό ή μεσαίο Ι.Χ. καταναλώνει στην πόλη 5-7 λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι με μέση τιμή 6 lt/100 χλμ. η κατανάλωσή του είναι 0,06 λίτρο ανά χιλιόμετρο και με τις σημερινές τιμές διεθνούς και ημεδαπής, αλλά και κρατικής ακρίβειας στα καύσιμα, ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη καταναλώνει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά ανά χιλιόμετρο και συγκεκριμένα με τιμή αμόλυβδης 1,60/λίτρο καταναλώνει 9,6 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

Λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς τα 10 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης, συνυπολογίζοντας και τα λοιπά λειτουργικά κόστη του Ι.Χ., προκύπτει ότι με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου των 1,40 ευρώ, το Ι.Χ. διανύει δεκατέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανοιχτό κάλεσμα για τις συγκοινωνίες

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της κίνησης «Ακρίβεια STOP», συνάντηση για τον παναττικό συντονισμό όλων των φορέων, κινήσεων και των πολιτών που αντιστέκονται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις συγκοινωνίες. Η συνάντηση έγινε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία και σε πολύ γόνιμο κλίμα συνεννόησης και θέλησης για κοινή δράση.

Πήραν μέρος πολίτες από 28 τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της Αττικής, επιτροπές ενάντια στα μέτρα, εργαζόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και άλλους εργασιακούς χώρους, από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, από το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων «δικαίωμα», από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων και άλλους φορείς και οργανώσεις, καθώς και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες.
Κοινή ήταν η συμφωνία πάνω στα παρακάτω σημεία:
Εκφράζουμε και θα εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. για να μην ανατραπούν τα εργασιακά δικαιώματα και για δημόσιες,  ασφαλείς συγκοινωνίες.
Αντιστεκόμαστε στο χαράτσι της αύξησης κατά 40% του εισιτηρίου και της κάρτας στις αστικές συγκοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην προκλητική αυτή αύξηση και μάλιστα τη στιγμή που οι στρατιές των ανέργων και των φτωχών μεγαλώνουν κάθε μέρα και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι έχουν ήδη χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.
Όλοι μαζί συμφωνούμε και καλούμε από την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα για την οποία έχει εξαγγελθεί η αύξηση - χαράτσι, σε μαζική ανυπακοή. Κανείς να μην ακυρώνει το εισιτήριό του. Ούτε και να πάρει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής. Θα είμαστε χιλιάδες και κανείς δεν θα μπορέσει να μας επιβάλλει οποιοδήποτε κύρωση και πρόστιμο. Προτείνουμε η ανυπακοή να συνεχιστεί καταρχήν για όλη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με την ίδια ή και άλλες μορφές αντίστασης μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση. Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, πορείες στις γειτονιές και «κινούμενες καταλήψεις» μέσων μαζικές μεταφοράς θα είναι σίγουρα μερικές από τις κινήσεις μας. Από σήμερα και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου θα συνεχίσουμε με δεκάδες δράσεις ενημέρωσης και ανυπακοής σε όλες τις γειτονιές αλλά και αλληλεγγύης στους απεργούς. Ειδικότερα τα δύο επόμενα Σάββατα θα οργανωθούν διαμαρτυρίες στις στάσεις και μέσα στους σταθμούς και τα Μ.Μ.Μ. στέλνοντας ένα πρώτο δυνατό μήνυμα συντονισμένης δράσης παντού.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας που σκοπό έχει να νικήσει. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός πραγματικού μαζικού κινήματος. Κάθε κίνηση και επιτροπή θα συνεχίσει την αυτόνομη δράση της, διατηρώντας την πλήρη αυτοτέλειά της, θα συνεχίσει να έχει τις ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις της, τα υλικά της αλλά και τις δικές της μορφές δράσης. Όλοι, όμως, συμφωνήσαμε στην ανάγκη ενός και μόνο ενιαίου συντονισμού που θα συμβάλλει στην ενοποίηση και μεγιστοποίηση της δύναμής μας και στην τεχνική συνεννόηση ώστε να βρεθούμε παντού. Ο συντονισμός αυτός ενοποιείται πάνω στη δράση και σε 2 συγκεκριμένα και απλά σημεία (Δεν πληρώνω το χαράτσι – Νίκη στην απεργία για δημόσιες συγκοινωνίες)
Τις επόμενες μέρες έχουν οριστεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται, και άλλες συναντήσεις συντονισμού σε γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας. Θα συμμετέχουμε σε όλες αυτές και προτείνουμε μία μεγάλη κοινή τελική συνέλευση ενιαίου συντονισμού την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και μάλιστα σε χώρο οικείο σε όλους τους επιβάτες, εργαζόμενους και πολίτες (π.χ. μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος). Για το τελευταίο θα επανέλθουμε άμεσα.
Απευθύνουμε λοιπόν σε όλους:
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ –
ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

πηγή: http://www.akribeia-stop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=376:2011-01-20-12-45-33&catid=7:2008-10-23-15-20-25&Itemid=6

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΜ ΑΠΟ 01/02/11 - ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!



Αγαπητοί φίλοι, φίλες,
ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απόψεις σας, θετικές ή αρνητικές.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως έχει παρεξηγηθεί.
Η κίνηση μας δεν μιλάει για εισιτηριοδιαφυγή, αλλά για διατήρηση χαμηλού εισιτηρίου ανάλογης των υπηρεσιών που προσφέρονται. Το ποσοστό αύξησης που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι αδικαιολόγητο, όταν ο κόσμος ταλαιπωρείται καθημερινά από τα άθλια μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό που μας ενοχλεί επίσης εκτός από το αδικαιολόγητο ποσοστό αύξησης είναι και η έλλειψη φωνής διαμαρτυρίας. Τα δεχόμαστε πλέον τόσο αθόρυβα όλα. Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν χρήματα από τις συγκοινωνίες με την σημερινή τιμή των εισιτηρίων. Η οποία και πάλι είναι υψηλή σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Πώς δικαιολογείται η αύξηση της τάξης του 40%? Η οποία πληγεί τον εργατόκοσμο? Πρέπει να διεκδικήσουμε, όχι μόνο στην αύξηση των ΜΜΜ αλλά και σε άλλες καθημερινές αδικίες, την στιγμή που υηπηρεσίες που έπρεπε να κάνουν κάτι παρόμοι είναι εξαφανισμένες (Ινστιτούτο Καταναλωτών κτλ)
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ ΣΤΑ ΜΜΜ ΑΠΟ 01/02/11 ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!
ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
denplirwnwmmm@gmail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

«Όχι» στις αυξήσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν σήμερα Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

Μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν μέλη των Κινήσεων Πολιτών «GreenAttack», «Επιτροπή Ανέργων Θεσσαλονίκης», «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», «Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών» και των Πρωτοβουλιών Κατοίκων από το Ωραιόκαστρο, την Τούμπα, την Πυλαία και τον Χορτιάτη. 

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι σημείο αφετηρίας πολλών αστικών λεωφορείων και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, όπου ανήρτησαν πανό, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και προέτρεψαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.



πηγη:http://www.newsbeast.gr/

ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γιατί δεν πληρώνουμε τα αυξημένα εισιτήρια των ΜΜΜ

-Γιατί τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άθλια
-Γιατί τα λεωφορεία είναι ανύπαρκτα. Απορούμε γιατί συγκαταλέγονται στα ΜΜΜ
-Γιατί ο ηλεκτρικός κάνει έργα επί 3 χρόνια και ένας θεός ξέρει πότε θα τελειώσουν. Καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση. Οι συρμοί περνούν πλέον κάθε 20 λεπτά. Τμήματα κλειστά για πολλές εβδομάδες.
-Γιατί το διαμάντι που λεγόταν Προαστιακός είναι πλέον άθλιος. Οι ώρες άφιξης των συρμών δεν τηρούνται, οι σταθμοί είναι βρώμικοι, οι κυλιόμενες σταμάτησαν να λειτουργούν, τα τρένα είναι βρώμικα, ο χρόνος αναμονής έγινε τεράστιος.
-Γιατί οι υπάλληλοι των ΜΜΜ είναι αγενέστατοι και δεν έχουν καταλάβει οτι οι επιβάτες είναι πελάτες τους και λόγος ύπαρξης τους.
-Γιατί αυτοί που προσβάλλονται από την αύξηση είναι χαμηλόμισθοι οι οποίοι θα δουν το 20 & 30% του μισθού τους να πηγαίνουν στις εξουθενωτικές μετακινήσεις τους.
-Γιατί οι αστικές συγκοινωνίες θα έπρεπε να ήταν δωρεάν
-Γιατί υπάρχουν πολλές λύσεις για εξεύρεση χρημάτων από τις συγκοινωνίες πέρα από την αύξηση.Για παράδειγμα, αν γινόταν εντατικός αυστηρός έλεγχος, αν υπήρχαν μπάρες στα εισιτήρια οπού θα περνάει μόνο όποιος ακυρώνει εισιτήριο (όπως στο εξωτερικό), δεν θα είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό τσαμπατζήδων (ίσως και 40% των επιβατών).
-Γιατί υπάρχουν και συγκοινωνιολόγοι στο υπουργείο και τους πληρώνουμε για να μας πουν οτι η λύση είναι στην αύξηση 40% των εισητηρίων?
-Γιατί αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι όσοι κόβουν κανονικά εισητήριο και οι τσαμπατζήδες θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους
-Γιατί κανείς εργαζόμενος δεν πήρε αύξηση 40 % για να μπορέσει να καταβάλλει και την αύξηση των εισητηρίων
-Γιατί οι περισσότεροι πήραν μείωση και απόλυση από τις δουλειές τους και η πολιτεία έπρεπε να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο στην φτώχεια του λαού

Δεν είμαστε τσαμπατζήδες.
Δεν είμαστε κατά των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροιδία.
Δεν υπάρχει περιθώριο κοροιδίας.
Δεν είμαστε πολιτικά προσκείμενοι κάπου.
Είμαστε απλοί πολίτες.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ 01/02/11, ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

http://denplirwnwmmm.blogspot.com

denplirwnwmmm@gmail.com


http://www.facebook.com/?ref=home#!/home.php?sk=group_127878543946631&ap=1


Κίνηση πολιτών "Δεν Πληρώνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς"


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες

Η Κίνηση Πολιτών "Δεν Πληρώνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" δεν εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα.
Είναι μια κίνηση απλών ανθρώπων μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες που δεν αντέχει άλλο την κοροιδία και πρέπει να αντιδράσει όπως θα κάνει κάποια στιγμή ο καθένας μας.
Χωρίς πολιτικούς φραγμούς ζητάμε από όλους να πουν όχι στην τεράστια αύξηση των εισητηρίων.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα από τις συγκοινωνίες. Οι της πολιτείας επέλεξαν τον πιο απλό , χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ο κόσμος όμως δεν έχει να τους δώσει πια.

Κάποια σχόλια φίλων

Καταρχήν ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
Ας γνωρίσουμε την προσπάθεια σε όσους περισσότερους γίνεται.
 Σας παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά σχόλια φίλων:

c.c.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΜΜ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:  ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΜ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ''ΛΑΟ'' ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΝΕΙΣ  ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗΣ. ΑΡΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 200 ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 325 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ! ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ! ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!


N.
Μπράβο σας ρε παιδιά! Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία! Μας έχουν πατήσει κάτω οι απεργίες τους! Μία ερώτηση έχω μόνο:
Όταν με πιάσει ο ελεγκτής χωρίς το εισιτήριο, τι θα του πω που θα με τραβολογάει να πληρώσω το πρόστιμο; Γιατί με 300 ευρώ το μήνα δεν βγαίνω....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, 


Σ.Σ.
Η προτασή μου έχει ως εξείς.
Στα ΜΜΜ θα πρέπει να μπαίνουμε ανα ομάδες 5-6 ατόμων ώστε κατά την διάρκεια του ελέγχου να έχουμε μια δυναμική έναντι των υπαλλήλων.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρούμε κοινά ασημεία και ώερς αναχώρησης ανα περιοχή. Ετσί όσοι θέλουμε να συμμετέχουμε θα μπορούμε να πηγαίνουμε
στους προορισμούς μας (εδικά το πρωι για τη δουλειά μας) γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως στην στάση θα βρούμε ομοιδεάτες μας.
Για τον σκοπό αυτό μπορούμε να φτιάξουμε εν blog  οπου θα ανανκοινώνοντε ανα περιοχές και κεντρικές στάσεις η ώρες επιβίβασης.


Μ.Π.
ειμαι μεσα κι εγω...παμε γερα οπως τα καταφερνουν με τα διοδια θα τα καταφερουμε κι εμεις..η οργη ξεχειλισε...η δυναμη μας ο φοβος τους!http://www.facebook.com/?ref=home#!/home.php?sk=group_127878543946631&ap=1




Ψ.Ν.
Μπράβο σας για την πολύ καλή ενέργεια που κάνατε!!!
Ήμαρτον πια, να πληρώνει ο φτωχός κόσμος τις απατεωνιές τους και τα χρέη τους!!
Αντί να ρίχνουν τις τιμές των εισιτηρίων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τολμάνε και τα αυξάνουν!
ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!




Κ.Π.
μέσα είμαστε, ανακοινώσεις και είμαστε μέσα.

Κίνημα Πολιτών : Δεν Πληρώνουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Φίλες και Φίλοι,
με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις των εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών στα ΑΘΛΙΑ ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς, δημιουργήσαμε την Κίνηση Πολιτών
"Δεν πληρώνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς".


Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να μην πληρώνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς από 1η Φεβρουαρίου, ημέρα ανατίμησης των εισιτηρίων.
Αρκετά, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς με εξαίρεση το ΜΕΤΡΟ είναι άθλια, οι υπάλληλοι τους αγενέστατοι.
Τα λεωφορεία ανύπαρκτα, ο ηλεκτρικός προβληματικός με έργα και ταλαιπωρία επί 3 χρόνια, ο καλός μέχρι πρότινος Προαστιακός τώρα και αυτός εξαθλιωμένος.
Ζητάνε αυξήσεις 30 & 40 % την στιγμή που ο κόσμος υποφέρει. Ποιος πήρε αύξηση 30 - 40%?
Οι εργαζόμενοι μόνο μειώσεις και απολύσεις έχουν πάρει.
Καλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν να έρθουν μαζί μας.
Καλούμε όλους να μας στείλουν ιδέες και προτάσεις.
Επικοινωνήστε μαζί μας denplirwnwmmm@gmail.com
Ας αγωνιστούμε όλοι!